Over ons

Wij zijn een private, culturele instelling met muziekexpertise en verzorgen muziek seminars en applicatiecursussen voor het vak muziek voor leerkrachten die werkzaam zijn in het primaire onderwijs.

WAT HEBBEN WIJ TE BIEDEN?

1. Deskundigheidsbevordering gericht op muziek pedagogische en didactische kennis en vaardigheden van de leraren die voor de klas staan.

2. Methodisch muziekonderwijs voor groep 1 t/m 8 met een doorlopende leerlijn.Bij ons vindt u scholing, advies en begeleiding voor muziekonderwijs
 

Mijn naam is Angela Tol en behaalde in 1983 het diploma 'Muziek Basisonderwijs' bij het Gehrels-Instituut en het diploma volledig bevoegd onderwijzer op de gemeentelijke PABO te Amsterdam. Enige jaren later mocht ik, na het volgen van een conservatoriumopleiding, de akte 'Muziekonderwijs A' algemeen muzikale vorming in ontvangst nemen.

Vanuit mijn passie voor kinderen en muziek heb ik voor leerlingen van de basisschool een muziekmethode ontwikkeld en geschreven. Door observatie, analyse en voortdurend na te gaan wat kinderen leuk vonden, ontstond stap voor stap de realisatie van de muziekmethode ‘De Regenboog’. Een kindvriendelijk lesprogramma voor kinderen waarbij hun eigen muzikaliteit wordt ontwikkeld en gestimuleerd. 

Het programma van 'De Regenboog' biedt leerkrachten een digitale lesomgeving aan, waarmee zij op geheel eigentijdse wijze de ondersteuning en begeleiding kunnen vinden om van de muziekles weer een feestje te maken.


Geregistreerd docent met jarenlange ervaring

Ervaring

Wij hebben ons vele jaren bezig gehouden met het aanbieden van muziekonderwijs aan kinderen van de basisschool. De lessen zijn methodisch van opzet en zijn bestemd voor groep 1 t/m 8.

;